VNDG LIVE

Ruim 10 jaar geleden had nog bijna niemand van Facebook gehoord. In de afgelopen 10 jaar is er veel veranderd. Social media hebben zich razendsnel ontwikkeld en een belangrijke plaats ingenomen in onze maatschappij.

VNDG Live

Het medialandschap blijft veranderen, om onmisbaar te blijven komen social media met een serieuze concurrent voor televisie. Namelijk livestreams. Het is bijvoorbeeld via Facebook al mogelijk om live video’s uit te zenden voor je vrienden.

Een livestream is het integraal uitzenden van uw evenement, congres of andere activiteit. Deze uitzending vindt live plaats op internet. Het klinkt misschien ingewikkelder dan het is, maar het is belangrijker om jezelf af te vragen waarom je een livestream uit zou willen zenden.

Livestreams zijn een perfecte tool om een groot publiek te bereiken en te betrekken bij je organisatie. Er zijn verschillende redenen waarom dat bijzonder interessant kan zijn. Via livestreams kan bijvoorbeeld de sponsor een groter bereik geboden worden. Livestreams creëren content voor social media en genereren extra traffic naar je website.

Bij bijvoorbeeld congressen of informatievideo’s kun je er voor kiezen om de kijkers te laten betalen voor de content die je geeft. Een enorm pluspunt is dat bij livestreams de resultaten (kijkcijfers) zeer goed meetbaar zijn. Voor sponsorpropositie kunnen livestreams een perfecte tool zijn.

Maar livestreams bieden ook de mogelijkheid tot interactie met de kijkers. In de video kunnen bijvoorbeeld tijdens een congres direct te vragen vanuit social media beantwoord worden.

Maar bovenal hoeft een livestream helemaal niet ingewikkeld en duur te zijn. Wilt u meer weten? Neem dan VANDAAG contact op.

“Sportclubs moeten volop activiteiten ontwikkelen voor de smartphone, apps en livestreams. Op die manier kunnen nieuwe geldbronnen worden aangeboord. De sport moet het heft in eigen handen nemen. Mensen zijn massaal digitaal gegaan”

Sportkoepel NOC*NSF tegenover NOS.nl over het belang van de livestreams
http://nos.nl/artikel/2029961-sportclubs-moeten-inzetten-op-livestreams-en-apps.html