Het vertellen van verhalen zit in ons bloed. Hoe sterker en hoe straffer, hoe beter. Zeker wanneer het over fietsen gaat natuurlijk. Visserslatijn is een bekende term, want vissers scheppen graag op over hun vangst. Fietserslatijn zou ook zo maar een bekend Nederlands woord kunnen zijn. Want als fietsers ergens goed in zijn, is het het vertellen van sterke verhalen.

Toch hebben verhalen wel nut. Niet alleen om je eigen prestaties op te hemelen, maar des te meer om anderen bekend te maken met iets dat ze nog niet kennen. Zo wonen en werken we in een fantastische provincie om te fietsen. Iets wat we (moeten) blijven herhalen. Een provincie die mooie verhalen oplevert. Over fietsen, maar ook over ondernemen. Want fietsen en ondernemen zijn twee belangrijke zaken die in ons werk altijd weer bij elkaar komen.

Helaas weet men dat buiten Drenthe nog onvoldoende. En in het westen, zoals wij Drenten de Randstad vaak noemen, denkt men soms wel dat we aan het eind van de wereld wonen. Maar eigenlijk is dat helemaal niet zo. Drenthe ligt gewoon op fietsafstand van Den Haag. Weliswaar een afstand voor getrainde fietsers, maar het is redelijk makkelijk te doen om op de fiets naar Den Haag te gaan. Daarom staat 16 september in het teken van Op Fietse naar Den Haag.

Op 16 september vertrekt een stoet fietsende prominenten en ondernemers vanuit Meppel naar Den Haag. V.ND..G is mede-initiatiefnemer van deze dag. Ten eerste omdat we het belangrijk vinden dat de verhalen van Drenthe verteld worden aan de buitenwereld. Er is in onze provincie zoveel potentieel waar we gebruik van kunnen maken. Ten tweede doen we dit omdat we deze verhalen veel te weinig vertellen aan de buitenwereld. We mogen echt wel trots zijn op al het moois dat we hier hebben en doen! Dus zeg het vooral voort en vertel jouw verhaal aan de buitenwereld!

Op www.opfietsenaardenhaag.nl kun je alle verhalen van de deelnemers lezen. Wil jij ook meefietsen tijdens deze dag en wil je jouw verhaal over Drenthe delen met de buitenwereld? Meld je dan vooral aan! Dat kun je doen door te mailen naar mail (@) vndg.eu