We hebben het in het verleden vaker gehad over het vertellen van sterke verhalen. Het is niet voor niets dat we, naast het vertellen van sterke verhalen, bij V.ND..G gek zijn op wielrennen. Want als er één sport is die veel sterke verhalen oplevert, dan is het wel wielrennen. Denk maar aan de avonturen die we beleefden tijdens de Drenthe 200.

Er is waarschijnlijk geen enkele sport waar zoveel over wordt geschreven als over wielrennen. Historie, romantiek en heroïek komen samen op twee wielen en dat levert vaak de mooiste verhalen op. Lang niet al deze verhalen raken bekend bij het grote publiek. Fausto Coppi, Roger de Vlaeminck, Fabian Cancellara, Tom Boonen… Namen uit het heden en verleden die iedereen kent, maar ken jij de namen van de wereldkampioenen Para-cycling?

Tijd om daar verandering in te brengen! Eind juni wordt in Emmen een wedstrijd in het kader van de UCI Para-cycling World Cup georganiseerd. Het is de eerste wedstrijd in een serie van drie. Want een jaar later wordt er weer een World Cup georganiseerd. Als klap op de vuurpijl vindt in 2019 het WK Para-cycling plaats in Emmen. Een geweldig evenement, dat perfect past bij de UCI Bike Region die Drenthe is.

Inspiratie

Para-cycling is een tak van sport die ook garant staat voor goede en sterke verhalen. Verhalen die vaak gaan over doorzettingsvermogen en je niet laten tegenhouden door een beperking. Deze verhalen kunnen dien als een inspiratiebron voor het bedrijfsleven. Daarom wordt op 30 juni het Para-Cycling Inspiratie Netwerk Symposium georganiseerd. Tijdens dit symposium komen bekende sprekers uit de wereld van Para-cycling en ‘reguliere’ topsport het bedrijfsleven inspireren met hun sterke verhalen.

V.ND..G participeert in de organisatie van dit symposium, niet alleen omdat we sterke verhalen vertellen leuk vinden, maar ook omdat we graag zien dat een World Cup Para-cycling de aandacht krijgt die het verdient en omdat dit evenement perfect past bij de fietsprovincie Drenthe. Redenen genoeg! Hou ons de komende tijd daarom goed in de gaten of kijk op de website van UCI Paracycling.