Het zal de wielerliefhebbers niet ontgaan zijn dat deze week de Healthy Ageing Tour verreden wordt. Deze meerdaagse wielerwedstrijd voor dames wordt al sinds 2011 georganiseerd en stond in het verleden bekend als de Energiewachttour. Elk jaar weten meerdere wereldtoppers de weg naar Noord Nederland te vinden. Zo staan dit jaar onder andere tweevoudig winnares Ellen van Dijk, Olympisch Kampioene Anna van der Breggen, wereldkampioene Amelie Dideriksen en bijna-Olympisch Kampioene Annemiek van Vleuten aan de start.

Vanaf dit jaar werkt de wedstrijd samen met het Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN), een instelling die bijdraagt aan gezond en actief ouder worden. Met dit samenwerkingsverband wil HANNN mensen inspireren en stimuleren om gezond(er) te gaan leven. De Healthy Ageing Tour is een onderdeel van een grotere beweging die men op gang wil brengen. Uiteindelijk moet Noord-Nederland de gezondste regio van Europa worden.

Dit is een streven waar we ons helemaal bij aansluiten, zeker wanneer wielrennen daar bij betrokken wordt. Want het is natuurlijk prachtig dat een internationaal evenement zo dicht bij ons in de buurt georganiseerd wordt. Fietsen en gezond leven gaan perfect samen en wielrennen is, naar onze bescheiden mening, de mooiste sport die er is.
Daarom zijn we sponsor van de Healthy Ageing Tour en zijn we zichtbaar op de leiderstrui en reclameborden langs het parcours. En we zijn niet de enige die er zo over denken. Rabobank is hoofdsponsor van de wedstrijd, maar heeft er voor gekozen om een maatschappelijk doel in de uitingen van het evenement naar voren te laten komen. Zo toont de Rabobank haar maatschappelijke betrokkenheid en onderstrepen ze het belang van gezond leven en sporten.

Dan nog over de koers, welke gisteren begon met een individuele tijdrit. Deze werd met overmacht gewonnen door Ellen van Dijk, voor Anna van der Breggen. De strijd om de eindwinst lijkt daarmee op voorhand niet spannend meer te zijn. Maar met nog een ploegentijdrit en etappes door het winderige Groningen op het programma kan er nog van alles gebeuren natuurlijk. Natuurlijk houden we de dames van Team Drenthe en de NWVG ook in de gaten, kunnen zij standhouden in dit sterke startveld?

We zijn er trots op dat Ellen van Dijk de komende dagen net als ons in een geel shirt met daarop in zwarte letters V.ND..G fietst. Want dat koerst toch net iets fijner!
Voor de liefhebbers is de Healthy Ageing Tour elke dag live te volgen via Podium.TV