Drenthe timmert al jaren flink aan de weg als dé fietsprovincie van Nederland en is zelfs uitgeroepen tot UCI Bike Region. Als eerste regio ter wereld, uniek. Via verschillende kanalen, campagnes en op meerdere manieren wordt Drenthe op de kaart gezet als fietsprovincie. Soms bewust, soms onbewust. Denk maar aan alle evenementen en wedstrijden die er op fietsgebied in Drenthe worden georganiseerd. Daar dragen we zelf ook ons steentje aan bij. De Dorpenomloop en de Gele Fiets Award zijn daar twee voorbeelden van.

Omdat we het liefst op het snijvlak van marketing en fietsen opereren is het natuurlijk niet onlogisch dat we op meerdere manieren een rol spelen in de positionering van Drenthe als fietsprovincie. Het UCI Bike Region Label is voor Drenthe een mooi instrument om zich nog verder op de kaart te zetten. Wij zijn door de provincie gevraagd om dit label in te zetten voor de positionering, branding en publiciteit voor Drenthe als fietsprovincie.

Jouw Drenthe Aanbod

Daarvoor hebben we de website ‘Jouw Drenthe Aanbod’ ontwikkeld. Zowel in het Nederlands als in het Engels. Het aanbod van fietsactiviteiten, accommodaties en andere activiteiten in Drenthe is, zoals gezegd, erg groot. Via ‘Jouw Drenthe Aanbod’ krijgen bezoekers direct een concreet aanbod van activiteiten en accommodaties die bij hun wensen passen. Het enige wat je daar voor hoeft te doen is een paar vragen beantwoorden. Het is een one-stop-shop. Je kunt zelf je aanbod reserveren of het samen laten stellen door ons. Het doel is om de bezoeker in contact te brengen met de mogelijkheden die er in Drenthe zijn.

Deze website helpt mensen bij het maken van een keuze, maar genereert ook extra publiciteit voor Drenthe. Het is samengevat een combinatie van directe transactie, het etaleren van het geweldige aanbod voor de toeristische sector en branding voor de provincie Drenthe.

Verbinden

Als bureau zijn we altijd op zoek naar verbindingen en dit project is typisch een voorbeeld van het verbinden van verschillende partijen. Want de UCI en de provincie Drenthe zijn beide instanties die de fiets als middel zien. De UCI om wereldwijd een bijdrage aan gezondheid en fietssport te leveren, Drenthe als vehikel voor toerisme. Deze twee partijen zijn perfect te koppelen. We zien bij de UCI een enorm bereik op onder andere social media en een provincie met geweldige content. Kortom, een win-win situatie.

Uit eigen ervaringen als fietsers weten we dat het lastig is om een maataanbod te krijgen in een regio die je niet kent, daarom is er nu www.drentheaanbod.nl